Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΝ 900 ΚΙΛΑ ΜΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αντιμέτωποι όχι με λαθρομετανάστες, αλλά με 900 κιλά μύδια βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί συνοριακοί φύλακες στο Χειμώνιο Ορεστιάδας. Οι συνοριοφύλακες έκαναν τυπικούς ελέγχους σε οχήματα που κινούνταν προς την Αλεξανδρούπολη, όταν σταμάτησαν δύο αυτοκίνητα με Ελληνικές πινακίδες στις 3.30 τα ξημερώματα. Μέσα στα αυτοκίνητα εκτός από τους δύο οδηγούς βρίσκονταν και σακιά με μύδια.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Κτηνιατρική Διεύθυνση του Επαρχείου Βορείου Έβρου και ξεκίνησαν διαδικασίες ελέγχου που οδήγησαν τους οδηγούς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, καθώς όπως αποδείχτηκε τα μύδια προέρχονταν από τη Βουλγαρία και δεν υπήρχαν απαραίτητα παραστατικά. Οι κτηνίατροι επισημαίνουν τον μεγάλο κίνδυνο που προέρχεται από την κατανάλωση των συγκεκριμένων κατασχεμένων προϊόντων καθώς τίποτα στην όλη διαδικασία μεταφοράς δεν ήταν σωστό. Ούτε τιμολόγια, ούτε συγκεκριμένος τύπος οχήματος, ούτε το σημείο από το οποίο αλιεύθηκαν.
Οι δύο οδηγοί υποστήριξαν ότι τα αγόρασαν από τη Βουλγαρία, πιθανότατα από το Μπουργκάς προς μισό ευρώ το κιλό. Τα προϊόντα σύμφωνα με πληροφορίες θα διατίθεντο στην Ξάνθη και στην Καβάλα. Οι δύο μεταφορείς αφέθησαν ελεύθεροι, αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος. Και οι δύο διαμένουν μόνιμα στο νομό Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου