Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ<<Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ>>

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ευαισθητοποιημένο όργανο σε κοινωνικά, πολιτιστικά περιβαλλοντικά ζητήματα, συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση WWF που αφορά την παγκόσμια συμβολική δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή «Η Ώρα της Γης».
Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, μεταξύ 20.30 και 21.30 είναι η Ώρα της Γης.Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή «Ώρα της Γης». Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.
Η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα, που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την υγεία των οικοσυστημάτων, αλλά και την ποιότητα της ζωής μας. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει βαθύτατες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Γι’ αυτό είναι ανάγκη όλοι οι πολίτες του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους και τη δράση τους, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και καλεί όλους τους πολίτες να ενωθούμε στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και για το μέλλον του Πλανήτη. Απλά και μόνο σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα! Την Ώρα της Γης.Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωίδου Νανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου