Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΦΥΣΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


Σημαντικό επιστημονικό συνέδριο θα φιλοξενήσει η πρωτεύουσα του νομού Έβρου το ερχόμενο Φθινόπωρο. Το 7ο Συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (ΒPU 7) με θέμα: «ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ 1Η ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ» θα διεξαχθεί 9-13 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
Η συγκεκριμένη επιλογή σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης των Ελλήνων Φυσικών, κ. Παναγιώτη Φιλντίση έγινε γιατί: «η Αλεξανδρούπολη λόγω της γεωγραφικής, ιστορικής και πολιτισμικής παράδοσής της αποτελεί περιοχή που συνδέει τις Βαλκανικές χώρες και όχι περιοχή που τις χωρίζει. Πρόκειται για μία πόλη με ανταλλαγές, πολιτισμικές, κοινωνικές και επιστημονικές. Γεγονότα, όπως το συνέδριο των Φυσικών, ενισχύει το δεσμό μεταξύ των επιστημονικών κοινοτήτων των λαών της Βαλκανικής, συμβάλλει στη συνεργασία και στην ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις των λαών».
Το Συνέδριο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο απευθύνεται: «κυρίως στους εκπαιδευτικούς όλων των επιστημονικών κλάδων των Φυσικών Επιστημών των Βαλκανικών χωρών. Η επιτροπή ελπίζει ότι αυτό θα αποτελέσει ένα εργαλείο επικοινωνίας και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος για την ολοκληρωμένη διερεύνηση ζητημάτων που αφορούν όλες τις βαλκανικές χώρες»
Σύμφωνα με τον κ. Φιλντίση οι στόχοι του συνεδρίου είναι:
• Η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ των επιστημόνων των διαφορετικών χωρών
• Η προετοιμασία παιδαγωγικών εργαλείων και μοντέλων για την νέα διδακτική πραγματικότητα του αιώνα.
• Ο διάλογος για τις νέες επιστημονικές προκλήσεις
• Η ενίσχυση εκπαιδευτικών ερευνητικών δομών ανάμεσα στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου
• Η αύξηση της κινητικότητας των επιστημόνων μεταξύ των χωρών
• Η ενεργοποίηση διαβαλκανικών δικτύων.Η διοργάνωση του Συνεδρίου γίνεται από τη Βαλκανική Ένωση Φυσικών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με τη συνεργασία των Τμημάτων Φυσικής των Πανεπιστημίων Αθηνών, Κρήτης, Ιωαννίνων, Πάτρας και Θεσσαλονίκης. Συνδιοργανωτές και αρωγοί του BPU7 είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, η ΤΕΔΚ Ν. Έβρου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου