Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η ώρα είναι 2.15 το μεσημέρι. Μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, μία μηχανή κείτεται στη μέση του δρόμου. Δίπλα της, ξαπλωμένος ο αναβάτης της. Νεκρός. Σύντροφοι παντοτινοί, στη ζωή και στο θάνατο. Ο κόσμος μαζεύεται να δει τι συμβαίνει. Ο δρόμος έχει γεμίσει με αίματα και οι σπασμένες μπάρες συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό. Ένα σκηνικό που μπορεί ανά πάσα στιγμή, να συμβεί σε κάθε μοτοσικλετιστή σε οποιονδήποτε δρόμο οποιασδήποτε αφιλόξενης πόλης.
Ευτυχώς, το παραπάνω περιστατικό ήταν σκηνοθετημένο. Μία συμβολική κίνηση από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου που χθες το μεσημέρι «αναστάτωσε» το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, στέλνοντας ένα μήνυμα ηχηρό, ακόμη πιο ηχηρό κι από τις κόρνες των μηχανών τους: η παράνοια των 6 νεκρών την ημέρα στους δρόμους της χώρας μας, πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα.
Αφορμή για την κίνηση αυτή της ΛΕ.Μ.Ε. ήταν τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή μας. Τρεις μοτοσικλετιστές νεκροί μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο πρόεδρος της ΛΕ.Μ.Ε. Κριτής Κριτού, οδήγησε τη μηχανή του στη μέση του δρόμου, την άφησε κάτω, έριξε δύο μπετόνια που περιείχαν απιονισμένο νερό ανακατεμένο με κέτσαπ στο οδόστρωμα, κομμάτια από σπασμένες μπάρες και ξάπλωσε δίπλα από τη μοτοσικλέτα του, την στιγμή που γύρω - γύρω, οι υπόλοιποι μοτοσικλετιστές μάρσαραν και κόρναραν συνεχώς. Το σκηνικό κράτησε μόνο για 2 λεπτά, προκάλεσε όμως το ενδιαφέρον των περαστικών κι ίσως και τον προβληματισμό ή ακόμη τη συγκίνησή τους.
«Στην Ελλάδα του 2009, συνεχίζουμε να έχουμε 6 νεκρούς ημερησίως. Σήμερα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Ευτυχώς, το συγκεκριμένο τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο. Σκηνοθετήθηκε από τη Λέσχη μας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να καταλάβουν ότι και οι μοτοσικλετιστές έχουν τα ίδια δικαιώματα, είναι κι αυτοί άνθρωποι, είναι το ίδιο φορολογούμενοι κι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην άσφαλτο. Θέλουμε σεβασμό και προσοχή από όλους για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συμβιώσουμε. Η μοτοσικλέτα είναι μία κατασκευή ασφαλούς οδήγησης, εμείς την κάνουμε επικίνδυνη, με την απροσεξία και την αδιαφορία μας. Αυτά που σκοτώνουν δεν είναι η μοτοσικλέτα, αλλά οι ακατάλληλες μπαριέρες, τα ολισθηρά οδοστρώματα και η αδιαφορία των αυτοκινητιστών. Ζητάμε λοιπόν από την πολιτεία να σκύψει επάνω στα προβλήματα των μοτοσικλετιστών, κι όχι να προσπαθεί να μειώσει τα τροχαία με αύξηση των προστίμων», τόνισε ο κ. Κριτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου